Обама: Ми допоможемо Іраку, але наші війська туди не повернуться

Президент США Барак Обама повідомив, що американські власті розглядають кілька варіантів боротьби з ісламістами в Іраку, проте не мають наміру знову відправляти туди свої війська

"США не збираються вплутуватися в нові військові дії в Іраку без політичного плану, підготовленого самими іракцями", - сказав, за інформацією ВВС, Обама журналістам.

За словами президента, сплеск насильства в Іраку являє собою серйозну проблему для всього регіону, на вирішення якої може піти багато часу.

Обама також закликав лідерів країни спробувати подолати свої розбіжності, щоб здолати кризу.

Тим часом, як повідомляє агентство Ассошіейтед прес з посиланням на джерела в адміністрації Обами, США розглядають можливість нанесення авіаударів в Іраку за допомогою як безпілотників, так і пілотованих літаків.

Крім того, може бути розширений збір розвідданих, в тому числі збір інформації за допомогою супутників. США також планують збільшити розміри грошової і військової допомоги владі Іраку.

Як зазначив Обама, будь-які військові дії, які він може зробити в Іраку, повинні бути прямими і точними, а також повинні супроводжуватися дипломатичними зусиллями.