Портніков: Подумайте, кому вигідно, щоб головною новиною на світових телеканалах були події під посольством РФ, а не трагедія з українським літаком

Журналіст Віталій Портніков закликав до аналізу подій, які відбулися сьогодні біля посольства Росії в Україні

Про це він написав у себе на "Фейсбук", передає Еспресо.TV.

"Нехай той, хто відчуває приховане зловтіха у зв'язку з тим, що відбувається біля посольства Росії в Києві, задумається - кому вигідно, щоб сьогодні головною новиною на світових телеканалах буде саме це, а не трагедія з українським літаком в Луганську і доказ російського походження знайденого на південному сході озброєння. Нехай задумається про долю наших співвітчизників, українських дипломатів, які працюють в Москві та інших містах Росії. І нехай зрозуміє, що це і є мета - представити Україну як державу "відморозків", у якому тільки Росія і може навести порядок і яке тільки Кремль може захистити від справедливого гніву російського народу".

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV, посольство РФ у Києві закидують камінням і димовими шашками, на паркані посольства встановлено український прапор. Причиною стала смерть 49 віськових, які загинули в ніч з 13 на 14 червня, коли при заході на посадку в аеропорту Луганська терористами було збито український військовий літак.