Радбез ООН проти московських спроб засудити події біля російського посольства у Києві, - ЗМІ

Західні країни заблокували в РБ ООН заяву із засудженням "нападу" на посольство РФ у Києві, повідомляють російські медіа

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на російські ЗМІ, передає Еспресо.TV.

"Західні делегації в Раді Безпеки заблокували російський проект заяви із засудженням нападу на посольство РФ у Києві", - сказало джерело.

Росія запропонувала прийняти таку заяву в суботу, поширивши її проект серед 15 країн-членів РБ ООН.

"Згідно з текстом проекту заяви, РБ ООН пропонувалося рішуче засудити "напад" на посольство Російської Федерації в Києві, в результаті якого було завдано збитку будівлі і власності посольства, створена загроза життю його персоналу, що серйозно завадило роботі дипмісії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляло Еспресо.TV, у суботу понад 150 мітингувальників зібралися під стінами посольства РФ у Києві, де влаштували акцію протесту з вимогою не втручатися у внутрішні українські справи та припинити військову агресію проти країни. Вони зірвали російський триколор із флагштоку, розташованого у дворі дипломатичної установи. Крім того вони перевернули кілька машини з дипломатичними номерами і розписали деякі з них.

Українське МЗС повідомило, що обурення протестувальників біля посольства РФ було використане для спроб провокативних дій.

Нині біля посольства все спокійно.