Терористи змушують мешканців Донбасу воювати під загрозою розстрілу, - ЗМІ

Зокрема в селі Дмитрівка Шахтарського району напередодні під загрозою розстрілу мобілізували 50 чоловіків

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Цензор".

"Я мешканка Донбасу, а саме Шахтарський район, село Дмитрівка. 14 червня ввечері близько 17 години по нашому селу почали ходити "наші брати", а саме чеченці і насильно забирали до себе в армію чоловіків у віці від 16 до 65 років! Хто був проти - погрожували розстрілом. Жінки зібралися всі разом і виступили проти, а вони, м'яко кажучи, проігнорували і сказали, що всі чоловіки прийшли до них добровільно ", - повідомляє Тетяна з Дмитрівки, жінка одного з "мобілізованих" "Подробицям". 

За її словами, при цьому жінкам порадили виїхати з Дмитрівки з дітьми протягом двох днів, інакше їх примусово евакуюють у Ростовську область Росії.

"У селі Дмитрівка забрали всіх чоловіків для оборони барикад сепаратистів. Жінки в шоковому стані. Допоможіть", - повідомляє інші жінка Юлія.

Про це ж на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав і луганський журналіст Всеволод Филимоненко. Місцеві жителі звернулися до нього з питанням про те, як бути в даній ситуації. У тексті звернення йдеться, що терористи вже примусово забрали в свої ряди 50 осіб мирного населення.

"У селі Дмитрівка, Шахтарського району Донецької області, сьогодні почали забирати всіх чоловіків від 16-65 років. Сказали, якщо не підуть добровільно, то прийдуть додому з автоматами і заберуть. Дружини і матері чоловіків пішли до прикордонної застави, яку зараз контролюють ополченці, з вимогою відпустити хлопців. Ополченці, щоб розігнати цю юрбу стріляли в повітря. Дозволили принести тільки речі і все. Забрали вже близько 50-ти чоловік. Ще ніхто не знає, куди їх можуть відправити, але є побоювання, що наших чоловіків використаують як живий щит, у разі наступуукраїнської армії", - пише журналіст.

"Обстановка розжарюється з кожною хвилиною так як Дмитрівка знаходиться в 15 км від російського кордону і довколишні села Маринівка, Степанівка, Дубровка, Дякове, Кожевня взяті в оточення. У Дякове і Дубровці поставили сильні установки типу "Граду". У перебігу доби чутні різні вибухи і стрілянину. У селах залишилося багато мирних жителів. У людей питання: як нам бути? як врятувати наших чоловіків? ", - передає журналіст текст звернення місцевих жителів.