Лейтенанти з Одеси відмовилися від відпустки і їдуть на Донбас

29 випускників університету цивільного захисту (НУЦЗУ) відправляться в гарячі точки на Донбас

Про це повідомляє Всеукраїнський Євромайдан, передає Еспресо.TV

Вже сьогодні 29 випускників університету цивільного захисту (НУЦЗУ) відправляться в гарячі точки на Донбас незважаючи на те, що погони лейтенантів вони отримали лише в суботу.

У НУЦЗУ впевнені: підкріплення пожежно-рятувальних частин у зоні АТО - крайня необхідність. Тому новоспечені лейтенанти відмовляться від відпустки, щоб якомога швидше поповнити підрозділи ГСЧС в Донецькій і Луганській областях.

"Теоретично хлопці могли відмовитися від поїздки, але ніхто на це не пішов, адже всі вони приймали присягу на вірність державі", - говорить ректор НУЦЗУ Володимир Садковий.

Плац  університету випускники залишали зі сльозами на очах, але про майбутню службу говорили впевнено.

"Ми проводили багато часу на полігонах, відпрацьовуючи ситуації, наближені до тих, які можуть виникнути на службі", - поділився з нами випускник факультету пожежної безпеки Артем Коваленко, який відправиться до Луганська.

До слова, особливого значення тому, що працювати доведеться в умовах бойових дій, хлопці не надають, запевняючи, що свисту куль не бояться.

"Наше завдання - рятувати людей і запобігати трагедії, а не думати про те, що стріляють", - каже випускник факультету пожежної безпеки Віталій Медяник, який працюватиме в Донецьку.