"Лимонівці" з димовими шашками атакували українське посольство у Москві

Сьогодні вранці у Москві було скоєно напад на посольство України в Росії

Про це повідомили в українській дипломатичній місії, передає Еспресо.TV з посиланням на «УНІАН».

 «Сьогодні близько 9.55 мск четверо громадян, проходячи повз будівлі посольства, атакували її димовими шашками. На територію посольства було закинуто 3 димових шашки, ще дві намагалися закинути, але їм не дозволила російська поліція», - повідомили в дипмісії.

За його словами, всі нападники затримані та доставлені до відділення поліції. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Разом з тим відповідальність за напад узяла на себе російська маргінальна не зареєстрована партія «Інша Росія», очолювана Едуардом Лимоновим. 

За словами прес-секретаря партії Олександра Аверіна, напад організували як відповідь на безлади біля посольства Росії в Києві.

Як повідомляло Еспресо.TV, 14 червня понад 150 мітингувальників зібралися під стінами посольства РФ у Києві, де влаштували акцію протесту з вимогою не втручатися у внутрішні українські справи та припинити військову агресію проти країни. Вони зірвали російський триколор із флагштоку, розташованого у дворі дипломатичної установи. Крім того вони перевернули кілька машини з дипломатичними номерами і розписали деякі з них.

Російська сторона вимагає від України вжити всіх необхідних заходів щодо забезпечення безпеки російських дипломатів в Києві.

Пізніше у Посольство РФ в Україні кинули "коктейль Молотова". Біля диппредставництва чергували пожежники, які погасили частини авто, що горіло біля флагштоку. Мітингувальники передали вимоги другому секретарю диппредставництва Ігорю Шаповалову, який вийшов до учасників акції.

Водночас, у Москві росіяни прийшли під посольство України з заготовленими плакатами.

Українське МЗС повідомило, що обурення протестувальників біля посольства РФ було використане для спроб провокативних дій.