Про "Океан Ельзи" знімуть повнометражну стрічку

Головне призначення документального фільму - показ у кінотеатрах

Стрічку, присвячену 20-річчю відомого українського гурту знімає група компаній FILM.UA, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу групи.

"З великою долею вірогідності можна стверджувати, що в історію становлення нації та Української державності у ХХІ столітті дивне словосполучення Океан Ельзи буде вписано, якщо не золотими, то доволі великими літерами", - заявив режисер картини, відомий український документаліст Сергій Буковський.

Основою стрічки стануть зйомки концертів ювілейного концертного туру "океанів" Україною, який триває зараз. Кінематографісти знімають емоції глядачів, роботу музикантів, бекстейдж, репетиції, саундчеки. 

Окрім того, у фільмі використають архіви гурту, зібрані за двадцять років існування, а також інтерв'ю музикантів усіх складів.

Також буде створено ефірну версію київського концерту "Океану Ельзи", який відбудеться у 21 червня на НСК "Олімпійському". Спеціально для концертних зйомок у Києві було запрошено відомого британського оператора-постановника Енді Хорнера. 

Творці фільму зазначають, що вперше в Україні буде використана нова технологія запису концертного звуку, що дасть можливість максимальнор залучити глядача в атмосферу живого виступу.

Нагадаємо, незважаючи на дощ, на концерті "Океану Ельзи" у Львові на честь 20-річчя гурту спостерігався аншлаг. Втім, деякі концерти в рамках всеукраїнського туру не зможуть відбутись вчасно. Так, виступ у Донецьку був перенесений через пожежу на арені "Дружба".