Порошенко пропонує призупинити АТО

Президент України Петро Порошенко сподівається на припинення вогню на Донбасі вже цього тижня

Про це глава держави заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, передає власний кореспондент Еспресо.TV

"За рішенням РНБО сьогодні почне діяти мирний план президента. Буде запропоновано припинення вогню як початок мирного плану президента", - заявив Порошенко.

"Я сподіваюся, що це відбудеться вже цього тижня. Час дії припинення вогню буде обмежено. Нам не потрібно втягуватися в затяжний переговорний процес. Левова частка цього мирного плану викладена в моїй інавгураційній промові", - заявив Порошенко.

Водночас, як передає "Остров", Порошенко зазначив, що "припиняти вогонь можна буде лише тоді, коли буде закритий кордон".

"Рішучими діями ми збираємося відновити контроль над державним кордоном України. Я сподіваюся, що це нам вдасться зробити в повному обсязі", - повідомив він. 

Порошенко зазначив, що вже більш ніж над 250 км кордону повернуто контроль і встановлені блок-пости українських силовиків.

Нагадаємо, свій план повернення миру на Донбас Порошенко презентував в своїй інавгураційній промові. План Порошенка передбачає припинення вогню, децентралізацію влади, вибори місцевих органів влади на Донбасі та амністію тим, хто не вчинив тяжких злочинів. При цьому Порошенко зазначив, що не вестиме переговорів з озброєними терористами, а готовий говорити з населенням Донбасу.