Аваков: Вибух газогону на Полтавщині - чергова спроба Росії дискредитувати Україну як партнера у газовій сфері

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що вибух газогону на Полтавщині стався, за ключовою версією, через теракт

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на сайт Міністерства внутрішніх справ.

"Розглядається декілька версій події, в тому числі, ключова версія - терористичний акт. За словами місцевих жителів, безпосередньо перед загорянням, вони чули два сильних хлопки, що може свідчити про умисні вибухи, - повідомляє Міністр внутрішніх справ України", - сказав Арсен Аваков.

"Наразі подача газу по цій гілці газопроводу перекрита, небезпека масштабнішої катастрофи усунена, станом на 16-15 вогонь загасили. Транзит газу здійснюється за резервною гілці в повному обсязі. Оперативна група МВС проводить слідчі дії з визначення причин вибуху", - зазначає міністр. 

"Слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу України. У разі підтвердження ключової версії, справа буде перекваліфікована за статтею тероризм", - пише прес-служба МВС.

Водночас Арсен Аваков нагадав, що "напередодні президентських виборів нами були попереджені дві спроби здійснення терористичних актів на Українській газотранспортній системі в Івано-Франківській області. Ще 3 червня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у своєму виступі у Верховній Раді, що ці диверсії мали на меті дискредитувати українську газотранспортну систему, переривання транзиту газу до Європи і найголовніше: легітимізацію "Південного потоку" в очах Європи".

Як повідомляло Еспресо.TV, сьогодні у Полтавській області стався вибух на газопроводі, який транспортує газ до Європи.

"Укртрансгаз", у свою чергу заявив, що "вибух газогону на Полтавщині не вплинув на транзит газу до Європи".