Болотов похвалився, що ЛНР визнала невизнана республіка

Глава самопроголошеної «Луганської народної республіки» Валерій Болотов заявив, що Південна Осетія визнала незалежність ЛНР

«Завтра буде призначений посол» Луганської народної республіки «в Південній Осетії», - сказав Болотов у вівторок на прес-конференції, пише «Інтерфакс».

Зі свого боку, президент Південної Осетії Леонід Тібілов заявив, що керуючись загальновизнаними нормами міжнародного права, республіка визнала підсумки референдуму ЛНР і готова до прийняття конструктивного рішення.

«Глава Південної Осетії провів нараду з головою уряду, головою парламенту, керівником адміністрації президента та іншими офіційними особами, в ході якого були дані доручення опрацювати питання по кожному з напрямків для прийняття державного рішення з урахуванням подальших дій законодавчої та виконавчої гілок влади», - повідомили  у прес-службі президента та уряду Південної Осетії.

Там відзначили, що приводом для наради послужило звернення на ім'я президента і голови парламенту від Верховної ради ЛНР з проханням визнати Луганську народну республіку незалежною суверенною державою.

Нагадаємо, Південна Осетія - самопроголошена частково визнана держава на південному Кавказі. Значна частина світової спільноти (в т.ч. й Україна) розглядає Південну Осетію (Цхінвальський регіон) як зону етнополітичного конфлікту, при цьому визнаючи її частиною території Грузії у складі трьох адміністративних одиниць. 2008 року за підтримки і збройного втручання Росії регіон було повністю виведено з-під контролю Грузії, після чого його незалежність визнали Російська Федерація, Венесуела, Нікарагуа Науру.