Екс-заступник голови уряду Росії про те, навіщо Путіну Донбас

Колишній голова Держкоммайна Росії і заступник голови Уряду Альфред Кох пояснив, навіщо Путіну нестабільна Україна

Кох, який нині в еміграції і є небажаною персоною в Росії, свої думки оприлюднив у "Фейсбук", передає Еспресо.TV

"Те, що Путін не введе війська в Донбас було ясно з самого початку. Можна назвати масу причин, але назву одну: санкції Заходу. Вони були б настільки чутливі, що економічна катастрофа в Росії (яка вже маячить на горизонті) стала б реальністю в кілька місяців.

Путін це і сам прекрасно розумів, а йому ще в Нормандії Кемерон і Меркель це докладно пояснили. Економічна катастрофа Путіну не потрібна: вона є явним і прямим порушенням того суспільного договору, який є основою його електоральної стійкості.

Але йому потрібна нестабільна Україна. Україна, яка не може розпочати реальні реформи. Україна, яка не може розпочати реальну інтеграцію з Заходом. Україна, яка повністю залежить від Росії як політично, так і економічно. Йому потрібна Україна, перманентно стоїть на колінах і просячи прощення.

І все, що Путін робить на сході України - підпорядковане цієї мети. А вся пропагандистська балаканина, яка прикриває цю його мета (Новоросія, бандерівці, фашисти, уявні утиски росіян і т.д.) - це все для лохів, для підйому люті мас, для ще більшого забалтиванія реальних проблем, що стоять перед країною.

І всі, хто повірив у цю балаканину - бовдури, яким треба піти і повіситись від усвідомлення власної дурості, а не намагатися патріотичними заклинаннями схилити Путіна до введення військ. І вже тим більше не таким ідіотам намагатися нам пояснити, "що насправді відбувається на сході України".

Ах там люди гинуть? Росіяни в тому числі? А ви думаєте когось це з кремлівських вождів хвилює? Тут же геополітика, не хухри-мухри. Це ж розуміти треба! Правильно, товариш Дугін?",- написав Кох.