Ложкін за рік офіційно заробив в 8 разів менше, ніж його дружина і мати

Глава Адміністрації президента Петра Порошенка Борис Ложкін офіційно заробив за минулий рік 1,2 млн. гривень

Про це йдеться в декларації бізнесмена про доходи, оприлюдненій виданням «Фокус».

З усієї суми доходів понад 1,1 млн. грн. припадає на зарплату, 29 тис. грн. - на авторську винагороду і майже 16 тис. - страхові виплати.

Керівник президентської канцелярії володіє 17 сотками землі, квартирою в 290 кв. м, дачним будиночком площею 534 кв. м, а також двома місцями на автомобільних парковках площею 10,3 і 10,4 кв. м.

Ложкін пересувається на двох позашляховиках: Lexus CX460 (2010 р.в.) і Lexus LX570 (2013 р.в.), купленому в минулому році за 1,1 млн. грн.

Колишній власник UMH group зберігає 456 тис. грн. і 637 тис. грн. у двох українських банках. Ложкін володіє цінними паперами на суму 3,6 млн. грн., випущених інвестиційним фондом «БЛ-Інвест», який знаходиться в управлінні компанії «Атлантіс капітал». Разом з тим, політик має внесок в статутному фонді ТОВ «Українська медіа група» у розмірі 2,8 тис. грн. Понад 2 млн. грн. минулого року він витратив на погашення кредиту.

Члени його сім'ї - дружина Надія Шаломова і мати Лариса Ложкіна - в 2013-му заробили більше 8 млн. грн. У тому числі 7,7 млн. грн. склали дивіденди і майже 300 тис. грн. - зарплата. Вони мають 2 га землі, на них записані дві квартири площею 170 кв. м і 33 кв. м.

Торік родина Ложкіна вклала 190,6 тис. грн у цінні папери ПрАТ «Медтехсервіс», яке спеціалізується на ремонті та обслуговуванні медичного обладнання. Понад 10 тис. грн. вони внесли в статутний фонд мережі магазинів «Виноманія», а також вклали гроші в підприємства, пов'язані з медичною оптикою. Зокрема, в «Ві-Оптикс» (18,4 тис. грн), «Плюс-Оптика» (8,5 тис. грн), «Інтероко» (майже 4 тис. грн), «Люксоптика Холдинг» (14, 1 тис. грн), «Оптика-голд» (більше 25 тис. грн) і «Оптичний дім» (91,5 тис. грн).

Даних про доходи, отримані від продажу медіакомпанії UMH group, декларація не містить. За словами юристів фірми «Василь Кісіль і партнери», які представляли сторону продавців в угоді з продажу UMH group, дохід від цієї операції надійшов частково в заснований Борисом Ложкіним фонд, а частково - іншим акціонерам холдингової компанії UMH group.

Нагадаємо, засновник UMH group торік продав холдинг групі ВЕТЕК Сергія Курченка. Сума угоди, за експертними оцінками, коливається в межах $ 300-500 млн.

UMH group видає журнали Forbes, Vogue, «Кореспондент», газети «Теленеделя», «Комсомольська правда», «Аргументи і факти», а також володіє радіостанціями «Ретро FM», «Наше радіо», Europa Plus, «Авторадіо».