Наталія Королевська: Держава і кожен її представник повинні долучитися до «Дороги життя»

«Дорога життя» повинна і зможе стати справжньою ідеологією економічного, соціального та культурного відродження і розвитку країни

Про це під час мітингу евакуйованих з Донбасу, під стінами Верховної Ради сказала ініціатор руху «Дорога життя» Наталія Королевська. За її словами, сьогодні найважливішим і актуальним завданням для всієї України є об'єднання роз'єднаної країни.

Активісти «Дороги життя» організували перший «поїзд життя», який привіз з Донбасу близько 200 людей з інвалідністю та інших незахищених категорій громадян. Вони під стінами Верховної Ради України закликали владу звернути увагу на проблеми мирних жителів Сходу. Біженці передали в ВРУ, КМУ і Адміністрацію Президента свої вимоги. Зокрема активісти зажадали негайного відновлення соціальних виплат у Донецькій і Луганській областях, відновлення інфраструктури регіону, а так само прийняття комплексної програми соціального захисту громадян, постраждалих від бойових дій.

«Упевнена, «Дорога життя» повинна і зможе стати справжньою ідеологією економічного, соціального та культурного відродження і розвитку країни. Але для цього потрібна підтримка держави. Держава і кожен його представник повинні долучитися до «Дорозі життя», - сказала вона.

Наталія Королевська підкреслила, що в сформованій ситуації діяти необхідно разом, адже «Дорога життя» складається зі спільних дій всіх людей єдиної України.

«Об'єднання людей, а не тільки території заради майбутнього сильної та процвітаючої України - вже не бажання, а життєва необхідність. Якщо ми не об'єднаємо Схід і всю Україну, то такої країни на карті може не залишитися», - сказала вона.

Громадський діяч підкреслила, щоб об'єднання країни відбулося не на словах, а на ділі, сьогодні потрібно в першу чергу допомогти мирним людям зі Сходу. «Тому що їм зараз дуже важко. І їм, як ніколи, необхідно підставити плече всієї країни, щоб вони відчули себе членами великої української родини», - зазначила вона.

Для цього, за словами Наталії Королевської, вони разом з однодумцями і заснували громадську ініціативу «Дорога життя». Активісти цього руху щодня допомагають людям зі Сходу виїхати, поселитися і обжитися на новому місці. Вони так само купують продукти і медикаменти і передають їх людям, в лікарні та соціальні установи.

«Нас з кожним днем ​​стає все більше. Приєднуються активісти, волонтери, підтримує бізнес з різних регіонів країни. «Дорога життя» стає все ширше і об'єднує Схід з усією Україною. І це вселяє дуже великий оптимізм », - сказала вона.