У Полтавській області стався вибух на газопроводі, який транспортує газ до Європи

За словами очевидців, полум'я піднялося на висоту близько 200 метрів

Як повідомили Еспресо.TV в прес-службі полтавського главку міліції, 17-го червня близько 14 години 20 хвилин до чергової частини Лохвицького райвідділу міліції по телефону «102» надійшло повідомлення від 52-річної мешканки міста Лохвиця про те, що стався вибух.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції. На місці стало відомо, що близько 1 км від села Ісківці Лохвицького району стався вибух «Урангой-Помари-Ужгород». За попередньою інформацією, потерпілих немає.

Наразі на місці події працюють міліціонери та працівники ДСНС. Проводиться перевірка.

За словами очевидців, полум'я піднялося на висоту близько 200 метрів. За попередньою інформацією жертв та постраждалих немає, пише 112.ua

Місцеві мешканці впевнені, що газопровід сам вибухнути не міг. "Скоріш за все це теракт", - розповіла очевидець події.

Нагадаємо, 12 травня в Івано-Франківській області під час проведення робіт з ліквідації витоку газу з газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород (ділянка 4266 км, Рожнятівський район) на відстані 30 м стався вибух біля наземного магістрального газопроводу високого тиску Богородчани-Долина (діаметр 1400 мм, тиск 50-54 Атм), який прокладений поруч.

Уренгой - Помари - Ужгород - магістральний експортний газопровід. Поєднує газові родовища півночі Західного Сибіру з Ужгородом у Західній Україні. Далі газ транспортується кінцевим споживачам у Центральній і Західній Європі. Перетинає російсько-український кордон північніше міста Суми. По території України газ транспортується до компресорної станції в районі Ужгорода на кордоні зі Словаччиною та до менших компресорних станцій на кордоні з Угорщиною та Румунією.