УПЦ КП: Москва планує усунути від керівництва митрополита Володимира та розколоти УПЦ МП

19 червня в Києво-Печерській Лаврі заплановано проведення засідання Священного Синоду Української православної церкви Московського патріархату

Інформацію про це розповсюдила прес-служба УПЦ Київського патріархату, посилаючись на власні джерела, повідомляє Еспресо.TV.

В повідомленні стверджується, що планується рішенням Синоду запросити Московського Патріарха Кирила приїхати в Україну на церковні урочистості з нагоди Дня Хрещення Русі в кінці липня, що стане приводом для здійснення перевороту в керівництві УПЦ МП.

"Планується, що після оголошення про запрошення для Патріарха Кирила відвідати святкові заходи, через пресу будуть запущені заяви, погрози та заклики не допустити приїзду Московського Патріарха в Україну. Як діє російська пропаганда для нагнітання істерії – всім відомо. Тому за певний час буде створено інформаційну картину нібито реальності загрози в Києві життю Глави РПЦ. І нібито через цю загрозу життю головні урочисті заходи будуть перенесені з Києва у Херсонес біля Севастополя, як місце особистого хрещення святого князя Володимира", - йдеться в заяві.

Кінцевою метою даної схеми називається збір єпископату МП на території Криму або навіть у Москві. При цьому допускається, що частина єпископів не поїдуть на територію країни-агресора, і прийняті у Москві рішення в очах українців будуть дискредитовані.  

В КП також допускають, що під час зустрічі "раптом" можуть оголосити про "бажання єпископату УПЦ МП" провести свій Собор для прийняття рішень щодо її подальшого життя.

"Мета проведення такого "Собору" - оголосити митрополита Володимира (Сабодана) остаточно недієздатним, надати йому (як це було нещодавно зроблено в Білорусі) титул "почесного Предстоятеля УПЦ" і під контролем Московського Патріарха та російських спецслужб "обрати" нового Предстоятеля УПЦ МП - повністю лояльного Москві. А ", - говориться у повідомленні УПЦ КП.

Окрім того, тих єпископів, які відмовляться брати участь у "Соборі" пізніше можуть примусити визнати його рішення або оголосити розкольниками, стверджують у Київському патріархаті.

Нагадаємо, експерти вважають, що напад на церкву Київського патріархату в Перевальному, який було здійснено 1 червня, може стати початком активного "виселення" з півострова УПЦ КП.