Вибух газогону на Полтавщині не вплинув на транзит газу до Європи, - "Укртрансгаз"

Надзвичайна ситуація на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород в селі Красне Полтавської області не вплинула на транзит газу до країн Європи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ПАТ "Укртрансгаз".

В компанії поінформували, що з 15 до 16 годин оперативно були проведені роботи з локалізації ділянки пошкодженого газопроводу. У результаті загоряння жертв і постраждалих немає.

За її даними, пошкоджену ділянку газопроводу було перекрито на компресорних станціях з двох боків. Перекрита відстань становить близько 20 км. Потік газу переведений на паралельну нитку газопроводу. Охоронна зона кожної нитки становить близько 250 метрів.

«ПАТ «Укртрансгаз» оперативно впорався з надзвичайною ситуацію і продовжує забезпечувати як безперебійне постачання газу споживачам України, так і транзит до країн Європи», - запевнили в компанії.

Наразі причини виникнення пошкодження газопроводу з'ясовують слідчі органи.

У свою чергу, начальник сектору зв'язків зі ЗМІ та громадськістю облуправління ДСНС Світлана Рибалко повідомила, що вибух стався черезх розгерметизацію газогону, пише "Інтерфакс-Україна".

За її інформацією, фахівці виявили, що розгерметизація сталася на газопроводі поблизу села Ісківці. "На даний момент магістральний управління газопроводів здійснює аварійні роботи з припинення подачі газу шляхом перекриття заглушок", - зазначила Рибалко.

Рибалко додала, що наразі на місці працюють 11 одиниць техніки ГСЧС і 46 рятувальників.

Водночас, джерело в правоохоронних органах повідомило, що вибух на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" міг статися в результаті диверсії.

Як повідомляло Еспресо.TV, сьогодні у Полтавській області стався вибух на газопроводі, який транспортує газ до Європи.

В ЗМІ повідомили, що нині існує дві попередні версії причин вибуху газогону на Полтаващині - теракт і нескоординована робота диспетчерів.