Бабушкін звинуватив в рейдерстві свого російського бізнес-партнера

Заслужений архітектор України, екс-головний архітектор Києва(1996-2003 рр) Сергій Бабушкін звинувачує у рейдерстві свого бізнес-партнера - росіянина

Про це Бабушкін розповів в ефірі Еспресо.TV.

«Що розповісти, в принципі тема цікава, тому що повчальна для людей, які займаються бізнесом. Життя змусило мене, я чотири роки мовчав, боровся поодинці, звертався в суди. Слово рейдерство було незрозумілим поняттям для мене до певного часу. Ці речі готуються, тема досить серйозна. Найбільший мій близький друг, він росіянин, я сам з Росії, 30 років працюю на Україну. Створили компанію на двох. Успішно створили якісь речі. Те, що ми почали, в це ніхто не вірив. Потім він вирішив, що все його. Почалися питання: «підпиши документ» під чесне слово. У нас були довірчі відносини», - зазначив Бабушкін.

Нагадаємо, раніше власники і трудовий колектив ТОВ «Ліра-2000» звернулися з відкритим листом до президента Петра Порошенка з проханням втрутитися в ситуацію, що виникла навколо підприємства та будівлі, де розмістився його офіс.
Вони звинуватили у рейдерстві громадянина Російської Федерації Ігоря Юрійовича Бобнева, який  змові з певними посадовими особами та представниками судової влади  захопив цілу низку об’єктів, застосовуючи шахрайські методи (підробка документів, що вже доведено офіційної експертизою Київського інституту незалежних судових експертиз). Так, шляхом таємного збільшення розміру статутного капіталу, була відібрана власність та корпоративні права у Бабушкіна Сергія В'ячеславовича, зазначається в листі трудового колективу.

На думку працівників «Ліри-2000», гіркою іронією долі є той факт, що рейдер з двома російськими паспортами в кишені, намагається позбавити права власності на об'єкт (бізнес-центр «Ліра-2000») людину, «яка не тільки законно ним володіє, фінансувала будівництво, приймала і виплачувала кредити, але і розробив цей комплекс. Йдеться про заслуженого архітектора України, головного архітектора Києва, професора Міжнародної Академії архітектури Бабушкіна Сергія В'ячеславовича. У якого зараз намагаються відібрати не тільки майно, а й права інтелектуальну власність.