Росія продовжує нарощувати військову присутність на кордоні з Україною, - РНБО

Росія продовжує нарощування своїх військ на кордоні з Україною

 Про це на брифінгу заявив представник Ради національної безпеки і України Володимир Чеповий, передає Еспресо.TV з посиланням на «РБК-Україна».

"Триває накопичення контингенту, військової техніки та особового складу ЗС РФ в прикордонних з Україною районах», - зазначив він.

 За даними інформаційно-аналітичного центру РНБО, на даний момент в прикордонні райони висунуто 4 батальйонні тактичні групи: дві від 7-ї і 76-ї повітряно-десантних дивізій, дві від 56-ї штурмової десантної бригади та від 19-ї окремої мотострілкової бригади.

«Не виключено, що кількість російських військ на україно-російському кордоні буде збільшуватися і надалі", - заявив Чеповий.

Також він повідомив, що сепаратисти перемістили у Донецьк 2 російських танка Т-72, яких немає на озброєнні ЗСУ".

РНБО також звинувачує російських прикордонників в тому, що вони нелегально пропускають людей і транспорт через закриті пропускні пункти на українсько-російському кордоні. 

"Прикордонна служба продовжує виконувати свої обов'язки у вкрай складних умовах. Ведуться бойові дії по відновленню і обороні кордону. Прикордонна служба ФСБ Росії відверто ігнорує угоди в частині припинення пропуску осіб і вантажів у пунктах пропусках, які тимчасово закриті урядом України", - заявив Чеповий.