Експерт: Новим міністром оборони України може стати генерал Замана

Михайла Коваля на посту міністра оборони України може замінити колишній керівник Генштабу Володимир Замана

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив політолог Юрій Романенко.

За його словами, саме ім`я цього війського «спливає» при обговоренні нової кандидатури міністра оборони.

«Він кращий серед гірших, які є в нас», - сказав Романенко.

Коментуючи пропозицію президента призначити першого віце-прем'єра Віталія Ярему на посаду генпрокурора,   експерт зазначив, що це є по суті «перестановками всередині власної коаліції».

«Серед силовиків він (Ярема, - ред.) має непоганий досвід, характеристики. Але важко сказати, що на посаді віце-прем`єра він показав себе ефективно», - зазначив Романенко.

Разом з тим, він нагадав, що на початку анексії Криму саме Ярема був одним з тих, хто виступав за силовий сценарій вирішення «кримської кризи».

Романенко також зазначив, що всі кадрові призначення відбуваються у тісній зв'язці з зовнішними гравціями, зокрема, з США.  "Це нормально в ситуації, коли ми слабкі і коли ми тільки починаємо рухатися", - вважає експерт.

Нагадаємо, за президентства Януковича Володимир Замана обіймав посаду керівника Генштабу України.

Замана відмовився виконувати наказ Януковича про застосування аеромобільних бригад з бойовою зброєю і бронетехнікою для зачистки Києва, в результаті чого був звільнений.

22 лютого цього року, після втечі Януковича, Верховна рада України призначила генерала Заману уповноваженим здійснювати контроль за діяльністю Міноборони.