Мер Херсона аргументував, чому російському Патріарху Кирилу не варто приїздити у місто

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко роз'яснив, чому предстоятель Московської церкви небажаний гість в Україні

Слова очільника Херсона поширила його прес-служба, передає Еспресо.TV

"Ми сприяємо розвитку духовності в Херсоні, але боюся, що зараз Патріарх Кирило ніякого відношення до духовності не має. Якщо коротко: пан Кирило, Вас тут не чекають. Якщо розгорнуто: ми знаємо, скільки пану Патріарху потрібно охорони для забезпечення безпеки, а в Херсоні лише 350 тис. населення, і буде важко половину з них зробити охоронцями. Також, на жаль, у нас в міському виконкомі скінчилася ліцензія на Фотошоп, тому буде важко домальовувати на фото Патріарху Кирилу паству.  

Також зауважу, що пан Кирило як глава РПЦ, благословляє агресію Російської Федерації проти нашої країни, і є головним пропагандистом уявного "​​російського світу", за який зараз помирають чеченці і росіяни на сході України. Херсон є мирним і українським містом, і нам украй не хотілося б бачити агресора на нашій землі", - сказав Миколаєнко. 

Нагадаємо,  у ЗМІ активно обговорюється можливе перенесення святкування хрещення Русі з Києва до Херсона і візит з цього приводу до  міста Патріарха Російської Православної Церкви Кирила.