Найближчими днями YouTube видалить кліпи Адель та Arctic Monkeys

YouTube має намір видалити відеокліпи незалежних артистів, оскільки низка музичних лейблів відмовились підписувати умови користування новим сервісом компанії

Серед контенту, які буде видалено - кліпи британської співачки Адель та гурту Arctic Monkeys, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

За словами віце-президента Google Роберта Кінкла, який курує роботу популярного відеосервісу, блокування контенту, який не відпровідає новим вимогам, розпочнеться через кілька днів. Згідно з його даними, 90% компаній звукозапису підписали контракт, а контент решти 10% видалять з платформи.

"Незважаючи на те, що нам хотілось би мати стовідсотковий результат, ми розуміємо, що це навряд чи реальна мета, так чи інакше, ми відповідальні перед нашими користувачами і галуззю за те, щоб запустити покращений музичний сервіс", - заявив він.

Планується, що новий потоковий музичний сервіс буде доповненням до вже існуючим службам YouTube. За щомісячну платню користувачі зможуть дивитись відео і слухати музику з будь-якого пристою навіть без з'єднання з інтернетом.

В свою чергу незалежні звукозаписуючі компанії неодноразово стверджували, що корпорація Google, яка володіє YouTube, зловживає своїм домінуючим положенням на ринку.