Порошенко поговорив з Путіним про можливість припинення вогню та долю журналістів у зоні АТО

Президенти України та Росії провели телефонну розмову щодо можливості припинення вогню на сході України та ситуації з безпекою журналістів на Донбасі

Про це повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Глави держав обговорили актуальні питання двосторонніх російсько-українських відносин", - сказав він. 

"Була порушена тема можливого припинення вогню в районі бойових дій на південному сході України", - зазначив Пєсков. 

"Путін висловив стурбованість у зв'язку з трагічною загибеллю російських журналістів у районі Луганська і акцентував увагу на необхідності безумовного забезпечення безпеки представників ЗМІ, що працюють на Україні в зоні конфлікту", - підкреслив Пєсков. 

"Порошенко висловив співчуття у зв'язку із загибеллю представників російських ЗМІ і запевнив Путіна в тому, що за його вказівкою буде проведено відповідне розслідування, а також вжито необхідних заходів щодо забезпечення безпеки журналістів", - повідомив прес-секретар президента РФ.

В свою чергу, як повідомив у соціальних мережах прес-секретар президента Святослав Цеголко, під час телефонної розмови Порошенко закликав Путіна сприяти у звільненні всіх затриманих журналістів та активістів.

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV, після тяжкого поранення у Луганській обласній лікарні помер спецкор ВГТРК Ігор Корнелюк. За інформацією керівника групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука, журналіст працював нелегально