УДАР, «Свобода» і «Батьківщина» домовились про саморозпуск Ради

УДАР, «Свобода» і «Батьківщина» підписали спільний проект постанови про саморозпуск ВР

Про це на своїй сторінці в «Фейсбук» написав народний депутат Володимир Курінний, пише Еспресо.TV.

Як повідомив народний депутат Павло Розенко в сесійній залі Верховної Ради, станом на сьогодні під пропозицією про розпуск парламенту є лише 3 підписи керівників фракцій - УДАР, «Батьківщина» і «Свобода».

Отже ці політичні сили які стояли на Майдані, які спільно виступати  за люстрацію залишилися єдиними,  хто дійсно виступає за це. Всі інші де пут під різними соусами не йдуть на це.  Ці всі розмови про скорочення кількості депутатів, зміни конституції - це все популізм. Треба приймати політичне рішення», - вважає Розенко.

За його словами, сьогодні ця постанова буде зареєстрована в секретаріаті  ВР.

«І тоді ми побачимо совість депутатів», - підкреслив Розенко.

Як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» народний депутат від «Батьківщини» Олександр Бригинець, для саморозпуску Верховної Ради не вистачає щонайменше 66 голосів.

«УДАР, "Свобода" і "Батьківщина" - підписали постанову про саморозпуск ВР. Але три фракції - це лише 160 голосів. А треба 226», - написав депутат. 

Нагадаємо, 17 червня народний депутат Віталій Ковальчук  повідомив, що в Верховну Раду України буде внесено законопроект про саморозпуск парламенту і призначення дострокових парламентських виборів.