Поп-зірки не беруть участь у безкоштовних фронтових концертах

Митці проекту "Народна філармонія" вже протягом трьох місяців піднімають бойовий дух українських військових

За словами Євгена Нищука, міністра культури, музиканти вже дали близько 40 концертів для майже 15 тис. військовослужбових, повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

За словами чиновника, в акції взяли участь народні артисти України - Раїса Недашківська, Фемій Мустафаєв, заслужені артисти України - Леся Горова,  Ірина Кириліна, композитори, співаки-барди,  історики, викладачі та студенти, журналісти, громадські активісти  та парафіяни православних церков.

Артисти виступають безкоштовно та наголошують "хто за гроші, той не з нами", тому мають відмови від більш розкручених заслужених та народних артистів, які ставлять питання про готелі та мають якийсь райдер.

"Ми за малі гроші робимо великі справи. Руслана знає про наш проект. І нам не зручно просити когось. З нами повинен бути тільки той, хто хоче допомогти", - каже Лоцман, один з організаторів проекту.

Однак такі акції, на думку Нищука, Україні просто необхідні, адже країна знаходиться  у стані війни.

"Але саме культура в таких випадках не може стояти осторонь. Навпаки, вона є великим миротворцем, і за даних обставин має бути тим засобом, який консолідує країну - через мистецькі проекти, зокрема", - наголосив він під час сьогоднішньої прес-конференції.

Нагадаємо, раніше Нищук заявив Еспресо.TV, що у міністерства є ідея запустити потяг "Кордони наші вкаже пісня", який би їхав і зупинявся містечками Півдня, Сходу.