Путін підтримав мирний план Порошенка

Сьогодні відбулась телефонна розмова Президента України Петра Порошенка з президентом Росії Володимиром Путіним

Під час розмови Президент України окреслив ключові позиції і графік реалізації мирного плану ситуації на сході держави, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави.

Зокрема, Порошенко наголосив на необхідності звільнення заручників та встановлення ефективного режиму контролю на українсько-російському кордоні.

Глава української держави підкреслив, що разом із припиненням вогню розраховує на підтримку мирного плану.

Також у прес-службі зазначили, що Путін висловив підтримку зусиллям з деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях, процесу припинення вогню та реалізації мирного плану Президента України.

Нагадаємо, сьогодні на зустрічі з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей Президент України Петро Порошенко представив свій "мирний план" боротьби з сепаратизмом на сході. 

Пізніше Уповноважений президента з врегулювання ситуації в східних регіонах України Ірина Геращенко заявила, що президент найближчим часом проведе телефонні розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, віце-президентом США Джозефом Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним.