Порошенко знову говоритиме з Меркель, Байденом та Путіним про територіальну цілісність України

Президент України найближчим часом проведе телефонні розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, віце-президентом США Джозефом Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним

Про це заявила на брифінгу у Києві уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

«Президент України веде надзвичайно велику роботу по міжнародним консультаціям для того, щоб наші партнери на Заході і в Європейському Союзі так само виконували перед Україною свої зобов'язання відносно того, щоб забезпечити нашу територіальну цілісність. І тому найближчим часом у Президента України відбудуться телефонні розмови знову і знову (ви бачили, що останнім часом це відбувається майже щодня) - з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з віце-президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом. І так само в найближчий час має відбутися ще одна його розмова з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним», - сказала вона.

У зв'язку з цим Геращенко наголосила, що позиція Президента України є однозначною: Росія так само має виконувати свої зобов'язання перед Україною щодо забезпечення суверенітету та недоторканості кордону.

Нагадаємо, сьогодні на зустрічі з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей Президент України Петро Порошенко  представив свій "мирний план" боротьби з сепаратизмом на сході.