Росія продовжує надсилати в Україну зброю та бойовиків, - ОБСЄ

В ОБСЄ категорично засудили бездіяльність Росії щодо становища на Сході України

Посол Сполучених Штатів в Організації з безпеки та співпраці в Європі Деніель Баер вимагає негайного визволення полонених спостерігачів, передає Еспресо.TV з посиланням на ТСН. 

Крім того, він звинуватив Кремль у потуранні терористам, допомозі їм зброєю та підкріпленням. 

Наприкінці травня організація втратила зв'язок із двома групами спостерігачів, восьмеро з них перебувають у полоні сепаратистів. 

"Річ у тім, що підбурюючи насильство, простіше розпочати цей процес, аніж його зупинити. Тож це може бути важко, практично кажучи, зупинити насильство. Але це ніяк не змінює факту, що бойовики і зброя продовжують надходити до України з боку Росії останніми днями і тижнями. Ми не бачимо жодних зусиль, спрямованних на припинення цього", - констатував Баер.

Нагадаємо, на сьогодні в полоні бойовиків на Донбасі знаходяться дві групи спостерігачів ОБСЄ. Перша група спостерігачів ОБСЄ зникла 26 травня увечері в Донецькій області, до її складу входять четверо людей - громадяни Швейцарії, Естонії, Туреччини та Данії. З другою групою теж у складі чотирьох осіб зв'язок було втрачено 29 травня ввечері на блокпосту біля Сєверодонецька Луганської області.

Служба безпеки України з’ясувала, що російські козацькі структури причетні до викрадення однієї з груп спостерігачів ОБСЄ, захоплених 29 травня в Луганській області.

"СБУ встановила безпосередню причетність російських козацьких структур до постачання зброї терористичним організаціям, які діють на сході України, а також до викрадення представників ОБСЄ 29 травня", - повідомили в СБУ.