Секретарем Київради обрали партнера захисника Тимошенко

Заступником міського голови, секретарем Київради обрали адвоката Олексія Резнікова, який пройшов за списком партії «Удар» (був депутатом минулого скликання у фракції Катеринчука)

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, за відповідне рішення проголосували 93 депутатів. «Проти» - 16, «утрималось» - 6.

Його кандидатуру на розгляд Київради вніс міський голова Києва Віталій Кличко. Сам Резніков зазначив, що він безпартійний, але пройшов за списком партії «УДАР». У разі обрання його секретарем, Резніков пообіцяв призупинити свою адвокатську діяльність. Він також поінформував депутатів, що заробив торік 23 млн. гривень.

Проти його кандидатури під час обговорення висловився депутат від «Свободи» Олександр Колісніченко, зазначивши,  Резніков свого часу захищав інтереси Курченка.

Олексій Резніков - Заслужений юрист України, партнер київського офісу адвокатського бюро «Єгоров, Пугинський, Афанасьєв і партнери».

Був партнером в адвокатській фірмі захисника Юлії Тимошенко нардепа Сергія власника. У пеопередньому скликанні Київради представляв Блок Катеринчука.

Він брав участь у таких судових справах, як захист інтересів кандидата на пост Президента України; приватизаційні суперечки щодо ВАТ «Криворіжсталь», ПАТ «Нікопольський завод феросплавів»; захист інтересів ПрАТ «МТС», ЗАТ «Газтранзит», голандської суднобудівельної компанії «Дамен Шип'ярдс» щодо вексельного боргу. Окрім того, Олексій Резніков представляв інтереси Бориса Фуксмана та Олександра Роднянськог як учасників групи «Студія 1+1» в стосунках з компанією Central European Media Enterprises (CME), включаючи питання M&A.

Випускник Львівського державного університету імені Івана Франка, Україна, 1991 р. Одержав Свідоцтво на право здійснення адвокатської діяльності в 1994 р.

Нагадаємо, засідання Київської міської ради розпочалося в сесійному залі Київської обласної ради. В сесійній залі зареєструвалися 105 депутатів.