Синод УПЦ МП не запросив Патріарха Кирила в Україну на річницю хрещення Русі

У Києво-Печерській Лаврі під головуванням Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія відбулося засідання Священного Синоду УПЦ

По його закінченню священники написали Звернення до Президента України, передає Еспресо.TV, з посиланням на сайт "Православіє в Україні"

Зокрема у зверненні йдеться: "Українська Православна Церква виступає за державну незалежність та територіальну цілісність України. Ми рішуче засуджуємо будь-які дії, що спрямовані на підрив державного суверенітету та на розкол Єдиної Соборної України.

Сьогодні Ви, як Президент нашої держави, докладаєте чимало зусиль для відновлення миру в Донецькій та Луганській областях. Ми знаємо, що переважна більшість населення цих регіонів прагне миру та злагоди, прагне жити в Єдиній Україні. Не втручаючись жодним чином у процеси прийняття державних рішень, наша Церква все ж вважає своїм обов’язком передати Вам прохання наших вірних, які мешкають в Луганській та Донецькій областях. Духовенство та віряни цих областей просять вжити всі можливі заходи для припинення кровопролиття, від якого страждають мирні люди. Наші віруючі на Сході вважають, що будь-які протиріччя потрібно вирішувати через діалог та переговори. Мирний принцип вирішення проблем сповідує вся наша Церква. Спільно ми маємо зробити усе, аби не допустити загибелі мирних жителів. Захист мирного населення — це головний пріоритет як для Церкви, так і для держави", - говориться у зверненні.  

Нагадаємо, 17 червня прес-служба Української православної церкви Київського патріархату розповсюдила заяву з приводу того, що УПЦ Московського патріархату планує запросити патріарха Кирила приїхати в Україну, що стане приводом для здійснення перевороту в керівництві УПЦ МП.