Завтра президент представить розширений мирний план щодо Донбасу

Президент України Петро Порошенко представить у п'ятницю розширений мирний план з врегулювання ситуації на сході країни

Про це заявила на брифінгу у Києві уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

За її словами, до чинних 14 пунктів буде додано ще "один-два пункти"

"Під час зустрічі з легітимною владою двох областей, а потім із представниками депутатського корпусу, що представляє ці регіони, Президент оголосив, що у п'ятницю, 20 червня, він оголосить свій мирний план, який на сьогодні складався з 14 політичних пунктів, але важливо, що після сьогоднішньої зустрічі додасться ще один-два пункти", - сказала Геращенко за результатами сьогоднішньої зустрічі Порошенка з представниками Донецької та Луганської областей.

Вона наголосила, що під час зустрічі глава держави, передусім, хотів почути думку представників регіону щодо своїх пропозицій, щодо можливостей реалізації запропонованого ним плану.

"Без підтримки регіональної еліти мирний план буде важко реалізувати. Тому важливо було сьогодні його обговорити", - підкреслила Геращенко.

Відповідно до її спостережень, переважна більшість учасників зустрічі "зацікавлені у тому, щоб сприяти Президентові у реалізації його мирного плану".

Нагадаємо, сьогодні на зустрічі з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей Президент України Петро Порошенко представив свій "мирний план" боротьби з сепаратизмом на сході.