Бойовики погрожують підірвати шахти на Луганщині за "зраду" ЛНР

У місті Ровеньки на Луганщині бойовики насильно зганяють місцевих жителів на мітинги на підтримку «Луганської народної республіки», а в разі ухилення погрожують підірвати шахти разом з гірниками

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомила правозахисник Олена Степова, пише  Еспресо.TV.

"Ровеньки. Місто перекрите козаками. Вони затримали автобуси з першою зміною. Людей в шахту не пускають. Дали в руки російські прапори і прапори ЛНР і виводять на мітинг проти АТО. Обминають квартири, людей виводять на мітинг. Ставлять по краях жінок і дітей. Кажуть, так зустрічатимуть Нацгвардію, яку називають «Правим сектором». Мітинг під управлінням і керівництвом в.о. міського голови Княжева проходитиме в центрі міста. Людей тримають на блокпостах ", - пише Степова.

За її інформацією, шахтарі, щоб не потрапити на мітинг, спускаються в шахту і зміна не піднімається на поверхню.

«На шахтах чекають люди з автоматами. Шахтарів називають трусами і кажуть, треба стає перед Путіним на коліна, і просити захисту, мовляв, все залежить від вас, війська вже поруч, чекають нашого крику про допомогу. Кажуть, що 22 червня, знакова дата, мовляв, цього дня звалиться нацизм в Україні. Так, і якщо шахти працюватимуть-загрожують терактами в місті і на підприємствах, кажуть у них для цього, все готово. Їх воєнком Ілліч, сказав прямо-нам шахти нах не потрібні, висадимо разом зі зрадниками (це про шахтарів). Народ в шоці», - поінформувала Степова.