Нищук хоче, щоб Держкіно очолив брат свободівця Іллєнка

Міністр культури Євген Нищук запропонує прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку призначити на посаду голови Державної агенції України з питань кіно Пилипа Іллєнка, який, згідно з українською "Вікіпедією", є старшим братом свободівця Андрія Іллєнка

Про йдеться у повідомленні прес-служби Мінкульту, інформує Еспресо.TV.

"Рішення про це, враховуючи широкий резонанс у суспільстві, Міністр культури України Євген Нищук прийняв після двох нарад, де широке коло експертів та професіоналів сфери кіно не змогло дійти єдиного рішення", - йдеться у заяві.

Як відомо, у перших двох слуханнях, які відбулись 18 квітня та 14 червня, взяли участь понад 50 експертів. Кандидатами на посаду керівника Держкіно були кіно- і телережисер Андній Дончик, продюсер Олег Коротенко та актор і продюсер Пилип Іллєнко.
 
"По закінченні кожної з презентацій, відповідей на запитання членів Уряду та обговорення було ухвалено: рекомендувати призначити на посаду голови Держкіно Пилипа Іллєнка. Рішення про підтримку даного кандидата ухвалене одноголосно", - вказано у повідомленні Мінкульту.

Відповідно до закодавства, після такого рішення Нищук має винести пропозицію прем’єр-міністру Арсенію Яценюку щодо призначення Іллєнка на посаду керівника Держкіно.

Згідно з "Вікіпедією", 36-річний Пилип Іллєнко має диплом Інституту міжнародних відносин Київського університету ім. Т.Шевченка і професійно займався юриспруденцією. На його сторінці у "Фейсбуці" вказано, що він є директором компанії "Illienko Films LLC".

Є продюсером кіно-відеофестивалю національного виробника "Відкрита ніч", а також фільмів "Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія" та "Толока". У якості актора знявся у десяти стрічках.

У 2012 році був кандидатом на виборах до Верховної Ради України від ВО "Свобода".