Порошенко присвоїв звання Героя України посмертно генералу Кульчицькому

Президент України Петро Порошенко сьогодні підписав указ про присвоєння звання Героя України трьом військовослужбовцям, що брали участь в антитерористичній операції на сході України

Про це сьогодні повідомив міністр оборони України Михайло Коваль під час доповіді в рамках години запитань до уряду в парламенті, передає Еспресо.TV.

«Президент сьогодні вночі підписав указ про присвоєння трьом військовослужбовцям звання Героя України і нагородження 90 військовослужбовців орденами. Серед них генерал Нацгвардії Сергій Кульчицький, який, на жаль, загинув. Йому присвоєно звання Героя України», - сказав Коваль. 

Нагадаємо, 29 травня поблизу міста Слав’янська гелікоптер МІ-8 Національної гвардії України, повертаючись у зворотньому напрямку, потрапив під обстріл терористів, що вівся із лісосмуги, та був підбитий.

За даними Нацгвардії, в результаті події загинуло 12 чоловік – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж гелікоптеру, та шість – представників спецпідрозділу МВС України. 

Серед загиблих - начальник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький.