Порошенко віддав наказ припинити вогонь на тиждень (ОНОВЛЕНО)

Глава держави віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби

Про це йдеться у повідомленні офіційного сайту Президента, передає Еспресо.TV.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", - заявив Петро Порошенко.

Відповідний наказ Президент дав після того, як заслухав рапорт генерала В.Муженка про те, що сьогодні о 18:30 завершилась операція по встановленню на кордоні режиму оборони. Президент наказав:

"Переходимо до наступної фази мирного плану – встановлення режиму контролю над державним кордоном".

"Питання територіальної цілісності обговоренню не підлягає!", - наголосив глава держави.

Глава держави наголосив, що ця фаза мирного плану відбувається у координації з інспекторами ОБСЄ і має чітко обмежений термін для того, щоб всі, хто підтримує план Президента, мали можливість скласти зброю.

Президент України закликав усіх підтримати дії , що спрямовані на мирне врегулювання ситуації на сході держави. Разом з тим, Петро Порошенко підкреслив, що "у випадку, якщо буде здійснено збройний напад на українські підрозділи або мирне населення, наші військові будуть відкривати вогонь у відповідь".

Також Петро Порошенко передав тепловізори, бронежилети та біноклі нічного спостереження військовим і бійцям Нацгвардії, які служать на блокпостах.

На зустрічі з громадянами Донецької області у місті Святогірськ Президент розповів про мирний план з врегулювання ситуації у регіоні, який був підтриманий присутнім місцевим населенням та переселенцями зі Слав’янська.

Також Глава держави відвідав Свято-Успенську Святогірську Лавру.

Читайте також: Навіщо Порошенко хоче помилувати терористів