Комуністи та російські націоналісти провели спільну ходу в Харкові

У Харкові активісти Компартії України та націоналістичних проросійських рухів провели ходу, присвячену 73-й річниці початку Великої Вітчизняної війни

У акції взяли участь понад 300 осіб, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Учасники заходу пройшли від Дзеркального струменя на вулиці Сумській до пам'ятника Леніну на площі Свободи. На чолі колони йшли літні люди у формі Збройних Сил СРСР. 

Мітингувальники несли прапори СРСР, РФ, громадського руху "Юго-Восток", символіку КПУ, блоку Наталії Вітренко, організації "Трудова Харківщина", георгіївські прапори. За повідомленнями місцевих ЗМІ, учасники мітингу несли також прапори російських монархістів та ЛДПР.

В рукаї учасників ходи також були транспаранти з написами "Ні фашизму і націоналізму", "Стоп АТО"," Матері України за мир". Хода супроводжувалася піснею "Вставай, страна огромная", а також скандуванням: "Америка-агресор", "Ганьба фашистській владі", "Росія, Україна, Білорусь - разом ми святая Русь".

Повідомляється, що по всьому маршруту проходження колони її учасників супроводжували кілька сотень співробітників міліції. По периметру Майдану Свободи також вишикувалися правоохоронці. 

Наразі вхід до будівлі облдержадміністрації охороняє загін Нацгвардії. На самій площі та прилеглих вулицях стоять кілька десятків міліцейських автомобілів. Рух автотранспорту там перекрито.

Нагадаємо, сьогодні, 22 червня, у Києві, на території Києво-Печерської лаври перебуває близько 250 сепаратистськи налаштованих громадян, які начебто мають намір ухвалити рішення про створення так званої “київської народної республіки” і провести хресну ходу