У викраденні спостерігачів ОБСЄ на Сході України підозрюють російських "козаків" та впливових росіян

До викрадення спостерігачів ОБСЄ на Сході України можуть бути причетні проросійські "козаки" та пов'язані з ними представники впливових російських кіл

Такого висновку дійшли дипломати західних країн, які працюють над звільненням заручників, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

"Після прямих переговорів з викрадачами дипломати встановили, що члени місії ОБСЄ були затримані у двох містах - Перевальську та Сєвєродонецьку - таким собі Миколою Козіциним. Він є козацьким отаманом, лідером "нереєстрового війська Донського", - зазначає видання.

У матеріалі наголошується, що в ході переговорів постійно спливає ім'я Віктора Водолацького - верховного отамана Союзу козачих військ Росії і зарубіжжя, а також депутата Держдуми РФ з комітету з оборони.

"Не виключено, що саме від нього очікують сприяння у звільненні спостерігачів ОБСЄ", - пише Spiegel.

Як відомо, в полоні сепаратистів на сході України досі перебувають дев'ять членів ОБСЄ. Мотиви їх затримання невідомі, викрадачі не висувають жодних вимог.

Припускається, що заручників використовують в якості живого щита, а їх викрадення - спосіб чинити тиск на інших членів спостережних місій ОБСЄ.