В Кіровському шахтарі, обурені збройним нападом бойовиків, вийшли на мітинг

Понад 1 тисячу працівників ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу - однієї з найбільших в Україні – у день річниці початку Великої Вітчизнаної Війни пройшли маршем від підприємства до центру міста Кіровське

Шахтарі звернулися до всіх сторін збройного конфлікту на Донбасі з вимогою скласти зброю, припинити стрілянину, вбивства, захоплення підприємств і руйнування, повідомляє Еспресо.TV.

У мітингу взяли участь шахтарі першої та другої зміни, багато з яких у суботу перебували або під землею, або намагалися потрапити на підприємство, коли його захопили озброєні люди на БТР із символікою ДНР. Нагадаємо, що озброєні люди, які 21 червня напали на підприємство, викрали 22 машини автотранспорту шахти, включаючи 13 КрАЗів для перевезення гірської породи. Також забрано гроші із банкоматів, розміщених на підприємстві. Багато кабінетів були потрощені та обстріляні. Двох керівників Шахти Комсомолець Донбасу викрадено.

Один із шахтарів повідомив, що таким чином, за словами представника ДНР, відбувається перепідпорядкування влади. Учасники мітингу тримали в руках транспаранти з гаслами "Шахтарям потрібен мир", "Шахтарі за мир, стабільність та порядок".

На площі в м. Кіровському до шахтарів приєдналися сотні жителів, які також втомилися від нестабільності в місті, непередбачуваної поведінки різних озброєних груп.

Люди були обурені суботнім збройним нападом бойовиків ДНР на підприємство, викраденням двох керівників та грабунком.

Пізніше депутат так званої Верховної Ради “Донецької народної республіки” повідомив, що збройний напад був всього лиш непорозумінням. А гроші, викрадені з банкомату на підприємстві шахтарям не повернуть, бо це гроші банку, і вони підуть родинам загиблих ополченців.

Шахтарі ж закликають усіх припинити будь-які збройні дії, що піддають ризику життя людей та функціонування ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу, чиє вуглевидобування становить близько 8% усього українського вугілля.