Царьов висунув владі вочевидь нереальні умови переговорів з терористами

Колишній нардеп-регіонал Олег Царьов озвучив умови, за яких, на його думку, можливі переговори з лідерами терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»

Відповідну заяву політик, стосовно якого порушено кримінальне провадження, оприлюднив на власній сторінці у «Фейсбуці».

«Від імені Руху «Народний фронт» хочу привітати попередні неофіційні консультації з мирного врегулювання конфлікту на Південному Сході. Хочу зауважити, що переговори по суті Київ повинен вести з лідерами Донецької та Луганської Народних республік, з представниками громадськості зруйнованих міст і підприємств», - заявив Царьов.

За його словами, «переговори по суті можуть бути розпочаті тільки після:
1. Виводу з території Луганської та Донецької Народних республік Нацгвардії, незаконних збройних формувань Коломойського і «Правого сектору», а також підрозділів української армії, винних у вбивствах мирного населення.
2. Виплати Києвом компенсацій сім'ям загиблих мирних громадян.
3. Виплати Києвом компенсацій жителям республік за зруйноване житло.
4. Виплати Києвом компенсацій муніципалітетам за збиток, нанесений українськими військами комунальній інфраструктурі.
5. Виплати Києвом компенсацій власникам зруйнованих промислових об'єктів.
6. Узгодження президентом України і парламентами Республік проекту конституційного акту, що визначає статус Народних республік.
7. Амністії всім учасникам ополчення і всім політв'язням, які перебувають в українських в'язницях».

Нагадаємо, з 22:00 20 червня президентом України Петром Порошенком оголошено одностороннє припинення вогню. Терористи, в свою чергу, продовжують здійснювати обстріли українських військових, не визнають і не дотримуються перемир’я.

Сьогодні лідер прокремлівської організації «Український вибір» Віктор Медведчук та його соратник нардеп-регіонал Нестор Шуфрич заявили, що вирушили на Донбас для переговорыв з терористами.

В той же час, прес-служба президента повідомила, що сьогодні в Донецьку відбудеться засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану президента. В переговорах візьмуть участь спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, надзвичайний і повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов та колишній президент України Леонід Кучма.