ГПУ завершує розслідування щодо трьох "беркутівців", причетних до розстрілу Небесної сотні

Генеральна прокуратура України завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників «Беркуту», причетних до розстрілу учасників мирних акцій протесту на Майдані незалежності в Києві 18-20 лютого поточного року

Про це заявив Генеральний прокурор України Віталій Ярема за підсумками Дня відкритих дверей у Головному слідчому управлінні ГПУ, організованого спеціально для родичів загиблих із «Небесної сотні», передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

За словами керівника відомства, на початку липня планується ознайомити обвинувачених і потерпілих з матеріалами кримінальних проваджень. Для цього Генеральна прокуратура підготувала десятки томів із свідченнями та іншими даними слідчих (розшукових) дій, на основі яких в кінцевій редакції було сформульовано підозру у перевищенні влади, скоєнні навмисних вбивств та замахів на вбивства при обтяжуючих обставинах.

День відкритих дверей в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури зібрав близько 200 потерпілих під час масових вбивств.

Постраждалі отримали можливість детально ознайомитися з зібраними матеріалами, на прохання бажаючих були роз’ясненні всі необхідні норми закону, а також порядок проведення слідчих дій, було розпочато процедуру повернення речей загиблих на близьких та рідних. Родичі постраждалих (не тільки в Києві, а й на «євромайданах» в інших містах України) отримали детальні юридичні консультації.

Згодом обвинувачувальні акти будуть представлені на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе неупереджено визначити міру вини за масові вбивства на Майдані і покарання – аж до пожиттєвого ув’язнення.