Рада ЄС схвалила перехід України до другої фази введення безвізового режиму

В рамках другого етапу Україна має приступити до імплементації прийнятого на першій фазі законодавства

Рада ЄС з закордонних справ схвалила перехід до другої фази виконання Плану дій з лібералізації візового режиму для громадян України. Про це йдеться в заяві, прийнятій Радою ЄС за підсумками засідання у Люксембурзі у понеділок, 23 червня, повідомляє ZN.ua.

"Рада (ЄС) поділяє думку, що Україна виконала всі контрольні показники у рамках першого етапу Плану лібералізації візового режиму дій і [Рада ЄС] приймає рішення почати оцінку контрольних показників у рамках другого етапу", - йдеться у тексті заяви.

Як наголошується, Рада ЄС "вітає четверту доповідь (Європейської) Комісії від 27 травня 2014 про виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму".

У зв'язку з цим Рада ЄС "підкреслює необхідність повної та ефективної імплементації усіх контрольних показників під час другого етапу".

Раніше повідомляли, що Україна завершила першу фазу, а Єврокомісія 27 травня нинішнього року схвалила її результати. Затвердження Ради ЄС очікувалося 23 червня.

Як відомо, на другому етапі Україні потрібно впровадити ряд технологій, у тому числі біометричні паспорти. Друга фаза - імплементаційна, буде полягати в тому, що європейська сторона перевірятиме, як Україна впровадить прийняті закони.

Як вже наголошували раніше у Кабміні, уряд готовий виконати завершальний етап якомога швидше, після чого буде можливо отримати безвізовий режим з ЄС.