Терористи хотіли розстріляти двох хлопців, які знімали у зоні АТО відео для українських новин

Двох хлопців, які знімали бій під Краснодоном бойовики взяли в полон і обіцяли розстріляти

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Інформатор".

За інформацією видання, хлопців звинуватили в тому що вони "коригують вогонь української армії". Тільки те, що серед бойовиків знайшлися зв'язки, допомогло їм врятуватися. Зараз вони обидва виїхали до Києва.

"Ми знімали ролик про танки для "1 +1". Почалася стрілянина, щоб краще розглянути піднялися на пагорб. Побачили бойовиків, ці нас просто прогнали, ми спустилися вниз, наткнулися на іншу групу, ті нас звинуватили в шпигунстві і забрали, кинули в підвал. Нас звинуватили в тому, що ми коригуємо вогонь української армії. Сказали, що за це нас розстріляють "- пояснив Олексій один з хлопців, він відмовився називати прізвище, щоб не піддавати ризику родичів і друзів, які залишилися в Краснодоні.

За його словами, врятувало їх те, що в одного з полонених у підвалі був телефон. І їм вдалося зв'язатися з друзями, які вийшли на знайомих бойовиків і поручилися за них.

"У місті терористів чоловік 100, серед них є різні люди. Бувають адекватні, звичайно зазомбовані, але з ними можна говорити, а інші стріляють без розмов. Нещодавно розстріляли автобус з шахтарями, його прийняли за інший, не розбираючись давай стрілять. Найжорстокіші - це колишні мєнти. "- описує свій досвід Олексій

За його словами "у Краснодоні більшість людей підтримують сепаратистів, але майже всі хочуть щоб вони залишили населений пункт. Бойовики часто ставлять свої вогневі точки біля житлових будинків, всі прекрасно розуміють чим це може скінчитися".

Як повідомляло Еспресо.TV, у центрі міста Краснодон озброєні терористи обстріляли маршрутне таксі, в якому їхали з роботи шахтарі, один загинув.