Апеляційний суд залишив Лозінського у в’язниці

Апеляційний суд Київської області залишив екс-нардепа Віктора Лозінського в ув'язненні, скасувавши рішення Бориспільського міськрайонного суду

Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні суду, пише Еспресо.TV  з посиланням на «РБК-Україна».

У ході засідання Лозінський заявив, що потребує комплексному обстеженні і стаціонарному лікуванні. Свій стан екс-нардеп оцінює, як "стабільно важкий". При цьому він заявив, що необхідності в терміновому оперативному втручанні немає.

Однак представник лікарської комісії Сергій Кравченко, який проводив обстеження в стінах установи ДПС, зазначив, що здоров'я Лозінського буде стабільним в разі прийому медикаментів. На думку Кравченка, необхідність у звільненні екс-нардепа немає.

"Я не можу підтвердити, що стан Віктора Лозінського є "стабільно важким", - сказав Кравченко.

Представник матері вбитого Лозінським не підтримав апеляцію прокуратури і заявив, що рішення Бориспільського суду про звільнення екс-нардепа законне і справедливе.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь Лозинський застрелив мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника нібито за вторгнення в його володіння.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив колишнього депутата до 15 років позбавлення волі за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Згодом Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському, скоротивши термін позбавлення волі до 10 років.

11 червня 2014 року стало відомо, що Лозинський достроково вийшов із в'язниці "за станом здоров'я". Але того ж дня його знову затримали і доставили у колонію.

Джерело відео: Генеральна прокуратура України.