Клімкін попросив голову ОБСЄ сприяти звільненню кінорежисера Сєнцова

Міністр закордонних справ Павло Клімкін попросив голову ОБСЄ Дідьє Буркхальтера посприяти у звільненні українського кінорежисера Олега Сєнцова та інших громадян України, які були затримані у Криму та звинувачені у терористичній діяльності

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України, передає Еспресо.TV

Під час зустрічі у Відні співрозмовники приділили основну увагу обговоренню ситуації у Донецькій та Луганській областях України та залучення ОБСЄ до її врегулювання.

Клімкін поінформував Буркхальтера щодо реалізації мирного плану, запропонованого Президентом України Петром Порошенком для припинення насилля на сході країни. Буркхальтер висловив свою підтримку мирного плану Порошенка. Співрозмовники обмінялися думками щодо залучення ОБСЄ до практичної реалізації мирного плану, зокрема через діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та участь Спеціального представника Діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні у тристоронній Контактній групі. Крім того, були обговорені практичні кроки та часовий вимір реалізації мирного плану.

Сторонами було наголошено на важливості негайного звільнення заручників, у тому числі спостерігачів ОБСЄ, які утримуються сепаратистами. Було підкреслено важливість повної підтримки мирного плану з боку РФ.