Адміністрація "Однокласників" виправдовується, чому з соцмережі видаляють всю критику про Путіна

Пости, які набрали велику кількість скарг користувачів у російській соціальній мережі, начебто автоматично видаляються

У соцмережі «Однокласники» видалення відбувалося через перевищення кількості скарг користувачів, а не за рішенням адміністрації ресурсу, про це повідомляє Lenta.ru

«Видалення постів може бути обумовлено так званою модерацією користувачів, наприклад, якщо було дуже багато скарг на конкретний запис. Але адміністрація не має до цього відношення: ми за свободу самовираження», - розповів Грабовський.

За його словами, пости, які набрали велику кількість скарг користувачів, видаляються автоматично. Скільки саме скарг необхідно для автоматичного видалення, Грабовський не уточнив, заявивши, що цей показник постійно змінюється. За правилами соцмережі, поскаржитися на публікацію в соцмережі може будь-який зареєстрований користувач «Однокласників».

«У нас ніколи не було і не буде політичної модерації. Незважаючи на те що самі «Однокласники» поза політикою, ми не забороняємо нашим користувачам розділити будь-які політичні, релігійні або будь-які інші погляди. Єдине, що важливо, - не порушувати ні регламент сайту, ні закони. Це дві причини, за якими можуть бути видалені пости», - уточнив прес-секретар «Однокласників».

Користувачі соцмережі заявляють, що їх критичні висловлювання про Путіна зникають зі стрічки новин незабаром після публікації.

Еспресо.TV раніше анонсувала нову соцмережу для українців