Російські комуністи критикують відмову Путіна від можливості прямого використання військ в Україні

Скасування постанови Ради федерації про право президента використовувати Збройні Сили РФ на Україні "повинне дещо розрядити відносини з Заходом", вважає більшість депутатів у Держдумі РФ – за винятком комуністів

"По-перше, це свідчення того, що в Кремлі є надія на успіх переговорного процесу між Києвом і південним сходом України. Інакше навряд чи Росія стала б відмовлятися від такого потенційного козиря, як можливе використання Збройних Сил", - заявив в інтерв'ю ІТАР-ТАРС депутат Держдуми від "Єдиної Росії", експерт з міжнародної проблематики В'ячеслав Ніконов. По-друге, "Москва не бачить зараз необхідність підтримувати напруженість відносно сходу (України), щоб не дражнити Захід", - продовжив Ніконов.

На думку голови комітету у справах СНД Леоніда Слуцького, ініціатива Путіна підтверджує прагнення Росії до мирного розв'язання української кризи.

"Ми віримо і сподіваємося, що переговорний процес, який розпочався напередодні в Донецьку, призведе, щонайменше, до деесклаціі насильства і зупинки вогню", - сказав він. У цій "системі координат", продовжив глава комітету, "даний дозвіл Ради Федерації є потужним сигналом для світової спільноти".

Натомість у КПРФ ініціативу президента не вважають своєчасною.

"КПРФ не може вважати подібне рішення своєчасним", - заявив журналістам перший віце-спікер Держдуми, перший заступник голови ЦК компартії Іван Мельников.