Саакашвілі: Путін використає перемир'я на Донбасі для перегрупування сил

Конфлікт в Донецьку і Луганську схожий як дві краплі води на війну в Абхазії 1992-1993 років – тоді також підписувались перемир’я, проте Росія їх використовувала для перегрупування сил

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, передає Еспресо.TV.  

«Тоді Шеварднадзе підписав три угоди з перемир'я, і кожного разу Росія використовувала це для перегрупування сил і захоплення нових територій. Оголошуючи про перемир'я сьогодні, Путін, швидше за все, ставить перед собою три завдання: першочергове завдання - уникнути секторальних санкції з боку Заходу, які були б неминучі, якщо б зараз не було досягнуто згоди. Друга - Путіну вдалося створити нові суб'єкти у вигляді бандитів з ДНР, що дозволить в майбутньому посилатися на конфлікт між Україною і ДНР, а не Україною і Росією; і третя - спробувати знизити пильність українського уряду, таємно посилити бандитів для нанесення вирішального удару і видворення українських військ з Донецька та Луганська», - вважає екс-президент Грузії.

«Упевнений, що керівництво України має достатньо досвіду, щоб проаналізувати всі можливі ризики і не дати Путіну здійснити план з подальшого розчленування і підриву держави», - підсумував Саакашвілі. 

Нагадаємо, у понеділок ввечері в Донецьку відбулися переговори за участі екс-президента України Леоніда Кучми, представників ОБСЄ, Віктора Медведчука на так званого прем'єр-міністра ДНР Олександра Бородая. Також в переговорах брав участь посол Росії в Україні Михайло Зурабов та колишній нардеп Олег Царьов.

Трохи раніше, терористи ДНР заявили, що готові до переговорів про мирне врегулювання конфлікту та припинення вогню до 27 червня.