У Держдепі США вітають звернення Путіна до Держдуми, але чекають звільнення Криму

Рішення Путіна відкликати постанову про застосування російських військ в Україні є лише одним із перших кроків, далі має бути звільнено Крим

Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марі Харф, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Президент Путін звернувся до російського парламенту скасувати прийняту 1 березня постанову про застосування збройних сил Росії в Україні. Ця резолюція лише збільшувала тиск, отже, її відкликання є кроком у правильному напрямі. Однак ми маємо побачити інші кроки, зокрема, припинення окупації Криму", - наголосила представник Держдепу.

Харф також назвала позитивним рішення сепаратистських лідерів прийняти умови припинення вогню. Тим не менше, підкреслила вона, сьогодні вони його серйозно порушили, збивши український гелікоптер.

Офіційний представник Держдепартаменту назвала переговорний процес "найкращим шляхом до миру".

"Втім, якщо такі переговори вестимуться, США закликають Путіна використати свій вплив на сепаратистів, щоб вони прийняли позицію мирного врегулювання кризи", - зазначила Харф.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін направив у Раду Федерації на ім'я голови Валентини Матвієнко лист, де вніс пропозицію про скасування постанови СФ "про використання Збройних сил РФ на території України".