Україна закликає всіх міжнародних партнерів підтримати зусилля на встановлення миру, - Сергеєв

Постійний представник України в Раді безпеки ООН Юрій Сергеєв закликав світову спільноту підтримати зусилля країни по встановленню миру

З таким закликом він звернувся під час свого виступу на засіданні Ради безпеки ООН, присвяченому подіям в Україні, передає Еспресо.TV

Сергеєв подякував представникам всіх країн, які висловили свою підтримку Україні і закликав партнерів до встановлення миру і безпеки. 

"Президент України розпорядився віддати всі необхідні умови для біженців, щоб жителі небезпечних районів Донбасу могли виїхати безпечними коридорами. Держслужба України з Надзвичайних ситуацій створила багатопрофільний центр для того, щоб сприяти переміщенню та розміщення людей з тимчасово окупованих територій", - сказав він. 

Постпред України в ООН доповів про мирні ініціативи президента України та наглосив, що, попри заяви, Росія продовжує концентрувати свої війська на кордоні.  

"Днями президент Порошенко провів діалог з представниками місцевої влади та еліт Донбасу. Президент Порошенко представив план мирного врегулювання конфлікту на Сході України. Президент вже почав здійснювати цей план, односторонньо припинивши вогонь.

Цей план отримав підтримку основних лідерів у світі. ООН прихильна до миролюбного шляху. У відповідь на мирну ініціативу Президента, терористи продовжують вогонь. Ми вітаємо рішення президента РФ, в якому він пропонує Раді Федерації відкликати можливість застосування збройних сил РФ на території України. Однак за останні дні в прикордонних районах з Росією помічена істотна концентрація російських збройних сил. Україна закликає всіх міжнародних партнерів підтримати наші зусилля на встановлення миру", - звернувся Сергеєв до Радбезу ООН.