Українець із "Цирку Дю Солей" зібрав $60 тис для української армії

Українець родом із Прилук спочатку збирав гроші на допомогу тих, чиї рідні загинули на Майдані

Актор канадського "Цирку Дю Солей" Віктор Кі передав на потреби української армії 60 тисяч доларів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на gorod.cn.ua.

Чоловік їздив по США, розказуючи американцям про проблеми України і збираючи гроші на потреби армії.

Віктор Кі, Який у дитинстві мав прізвище Кіктєв, родом з Прилук. У 1989 році вступив до Київської академії естрадного та циркового мистецтва, пізніше виїхав до Франції, зараз мешкає у Флориді (США).

Втім, незважаючи на відстань, не забуває про Україну. Навіть свій автомобіль розмалював у жовто-блакитні кольори, а на капоті розмістив зображення тризуба. Окрім того, на машині присутній напис "Неlр Ukraine".

"Спочатку син збирав гроші на допомогу сім'ям, рідні котрих загинули на Майдані. Збирав кошти від Сан-Франциско до Нью-Йорка, а це 4000 миль (більше 6000 кілометрів). У першу чергу гроші давали тим родинам героїв Небесної сотні, які, на нашу думку, більше потребують фінансової допомоги. Хоча це не поверне їм втрачених рідних, але хоч якась допомога", - повідомила мати артиста Лариса Цибульська, яка мешкає у США.

Зараз Віктор Кі продовжує збирати гроші для армії, хоча в Прилуках востаннє був дуже давно.

"Хотілося б, щоб і наша країна (Україна) думала про це, а не лише громадяни, котрі живуть далеко від Батьківщини", - впевнена тами циркача.

Нагадаємо, 18 червня представники однієї з громадських організацій передали медзасобів на суму 2 тис євро для поранених в ході антитерористичної операції військовослужбовців.