Вчені навчились діагностувати генетичні захворювання за допомогою фото

Найближчим часом вчені зможуть виявляти найбільш рідкісні генетичні захворювання протягом кількох годин лише за допомогою фото

Спеціальне програмне забезпечення розробили вчені з університетів Оксфорда і Единбурга, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Програма скануватиме фото пацієнтів, використовуючи технологію розпізнавання особи, аналогічну тій, яка використовується у соцмережах. 

Вчені зазначають, що чимало генетичних захворювань, такі як синдром Дауна та синдром Альцгеймера, відображаються на зовнішності людини. Сканування на зіставлення фото різних людей допоможе виокремлювати відмінні риси обличчя, характерні для того чи іншого генетичного розладу.

"Діагностування рідкісних генетичних порушень є важливим кроком. Воно може надати батькам певної впевненості у розвитку дітей", - повідомив один з авторів досліження доктор Крістофер Неллакер з Оксфордського університету.

Спеціалісти зазначають, що даний підхід працює навіть у випадках дуже рідкісних захворювань, які діагностують лише у кількох людей у світі.

Нагадаємо, нове дослідження австралійських вчених підтвердило гіпотезу про те, що схильність до чоловічої гомосексуальності визначається на рівні генів.